Kroki och Julpyssel!

Idaaag har vi fortsatt på våra stationer, men det var nu valfritt var vi ville vara! 
Jag började på krokin, men det gick inte alls bra - bara frustrerad och dåliga teckningar. Gick sen över till Smått och stort, vilket jag hade missat första gången. JÄTTEKUL! 

På kvällen hade vi sen kroki med levande ljus underifrån, vilket var en helt annan upplevelse. Skuggning blev helt tvärtom, och vi hade nu vita kritor på svart papper. Men jättekul! Och därefter JULPYSSEL!!! Med lussekatter, glögg och allt möjligt! 

Jag önskar verkligen jag hade tagit bilder. Men tog inte ens med mig kameran..Meeeen frukta ej!! Pav fotade, så kolla in lite mysigheter här! http://www.olandsfolkhogskola.se/blogg/julpysselkvall
(På bloggen där finns även bilder tillgängliga från andra roliga projekt)
 
Ha en trevlig fredag imorgon! KRAM
 
 
 

Tema "Smycke Smycka"

Temat var Smycke Smycka! Uppgiften var att smycka sin egen kropp med plåt! Vi skulle inspireras av Plåtnicklas, Indianer och Elsa Beskow. Helt vansinnigt rolig vecka! Otroligt svårt och spännande material att arbeta med. Tusen skärsår senare.. ;)
De sista 5 bilderna är de som jag visade upp på vår redovisning! ^^

Tema Foto!

Uppgiften för den här veckan var att jobba med den fysiska skuggan och gestalta ett minne eller sig själv.
 
När jag var yngre fick skuggor mig att ifrågasätta hur jag såg ut. Visade min skugga mig som väldigt tjock eller väldigt lång fick det mig att undra ifall det kanske låg något i det skuggan visade. Ifall jag kanske såg ut som så min skugga visade.
 
Jag försökte alltså genom de här bilderna visa min egna relation till skuggor. Hur min skugga kunde förvränga hur jag såg på mig själv och blockera min egna uppfattning.
 
Det var en superrolig vecka som funkade bra. Vår gästlärare, Anna, var duktig och jag hade gott om tid till godo. De här är bilderna jag visade på redovisningen. ^^ 

Trötttjej, med teman

Som jag nämnt tidigare har vi olika teman varje vecka! Vi har haft tema gränser, film, foto, kroki, smycke smycka, gör om något vi gjort tidigare, skapa något från ett vardagligt objekt och skapa något inpspirerat av en konstnär. (Möjligen något mer som jag glömt). Nu har jag äntligen tänkt lägga upp lite som jag gjort. Nästa inlägg FOTO!
 
I veckan har vi tema teckna (Vilket jag älskar), men istället för att jobba mot en specifik produkt att redovisa på fredag (som vi alltid haft som mål tidigare) flyter vi mellan olika "stationer". Vi gör det i grupper på tio pers, tillsammans med andra elever som går Bild och Form Allmän Linje och Basår Design. Vi gör allt från teckna uppstoppade djur och perspektivövning till kroki med ståltråd och teckna stort och smått.
 
Ikväll hade jag improvisationsteater (som varje tisdag), roligt och nyttigt!
Och nu är jag däckad. tröttslutless.
 

RSS 2.0