Fredag!


Det är freeedaaag! Och jag är klar med min hemtenta!! Gaaah vad skönt! Happy days! :) Och beställde just en superfin klänning från Nelly, hoppashoppashoppas den passar! Förutom det så ska jag redigera det sista på boken ikväll och hänga ett tag med Nemi! Hoppas ni får en bra fredag! 
På bilden är det finaste Tobbe och Siri! Snart kommer bror hem!

I don't usually do this - min sanning

I vanliga fall lägger jag inte upp bilder på min kropp eller ens pratar om det här. But I figured, det är ju trots allt min blogg, och jag vill att den ska handla om min väg mot mina olika drömmar och mål (och mina tankar kring detta). Varför då inte dela med mig av alla mina resor? 
   Och nu kommer det ett sånt där inlägg som är ordentligt ärligt. Ett sånt som säger mer personligt än jag i vanliga fall skulle.
   
Faktum är att jag har länge kämpat med kroppsideal och tankar angående min egen kropp. När jag var liten fick jag höra att jag var tjock (i en negativ ton). Något som fastnade och något jag inte ens har reflekterat kring ifall det kanske inte var sant. Vad någon tycker är ju trots allt deras sanning, eller hur? Men jag som barn trodde att andras sanningar också var min sanning. 
   Det tog mig många år innan jag började ifrågasätta just åsikter. Tänka över att alla åsikter egentligen är just relativa. Och när det gäller vikt har jag länge trott att min sanning är "skönhetsidealen" idag. Med det menar jag att jag har känt behovet av att jag måste vara smal, väldigt smal, för att vara vacker eller älskvärd. (Även andra anledningar har fått mig att vilja vara väldigt smal. Bland annat kontroll och hälsa.)
   Det pratas mycket om vikt. Många säger att det viktigaste är att man mår bra i sig själv. Att man är vacker hur man än ser ut. Vilket är sant! Vilket jag inte kunde hålla med mer om. Men det är ändå inget som förändrar vissa skönhetsideal. Och jag tror det handlar om en rädsla. En rädsla vi har om att inte våga lita på vår egen sanning.

   Självklart finns det vissa saker som är vetenskapligt bevisat, som vi flesta egentligen redan vet, t.ex. att du ökar risken för olika sjukdomar och skadar din kropp av att äta ohälsosamt och inte aktivera dig. Jag vill markera just ordet ohälsosamt - för det är varken hälsosamt att med avsikt svälta sig själv eller överkonsumera exempelvis socker (eller att stressa över det hela heller för den delen).
   Men vad som är hälsosamt och hur kroppen mår är väl ändå en annan sak än hur du ser på dig själv? Det jag försöker komma fram till är att vi varje dag blir matade med skönhetsideal som får oss att tro på en sanning som jag tycker är väldigt snedvriden. Reklam visar bilder på lyckliga människor som är väldigt smala, bombar oss med bilder över hur vi borde vara, och hur vi ska vara för att känna oss lyckliga och älskade. Det är ingen slump att killen som gömmer sig i poolen i Veet-reklamen vill ha dig, det är ju för att du är smal och har blanka ben. Och det är då du kommer känna dig så där lycklig. Obviously-- 
   Det jag skulle önska är att vi skulle granska vilka "sanningar" vi blir matade med från vänner, reklam och filmer - och granska dem mer kritiskt. Ifrågasätta ifall det här verkligen är vad JAG tycker. Och om jag vill tro på det. Det är inget som säger att du inte kan ändra din åsikt. Vad du tycker idag kanske inte stämmer imorgon, vilket jag tycker är en väldigt lugnande känsla. 
   Men fråga sig själv, gör det här mig verkligen lycklig? Eller hittar/skapar jag lyckan genom någon annan väg?

I en jakt efter lycka så ser man på andra, för det är vanligtvis synen som sinne vi förlitar oss mest på.
It drives me crazy. Spela roll om du säger att skönhetsideal inte kommer göra mig lyckligare, jag kommer ändå se till de omkring mig - idoler, förebilder, skådespelare och försöka lista ut "hur gjorde de för att känna sig lyckliga?". Vad har de alla gemensamt? 
   Och det är här jag, likt så många andra, trodde att vikten, midjan - borde göra tricket. Men vad händer när jag går ner i vikt men inte alls känner mig lyckligare? Eller om jag gör tvärtom? Jag söker mig till mat, för att hon som äter Lindt-choklad är så galet lycklig på TV? 

Jag har idag en långt sundare syn på lycka tillsammans med vikt. Jag vill träna för att jag mår bra av känslan av att lyckas, och lyckas med lite mer. Jag mår bra av att få svettas och kämpa. Känna att, shit, jag klarade det här. My God, I can finally do it! Jag vill äta sunt för att orka mer och längre. För min egen skull. Men jag vill inte heller stressa över att äta en glass på stranden. Lyckan sitter inte i vikten och min lycka är inte din lycka. Jag är inte ens helt säker på vad som är min lycka. 
   På bild två/fyra stressade jag sönder angående vikt, jag grät när jag såg på bilden jag tog. Bild tre/fem är från i början av veckan. Jag har inte alls tränat lika mycket som förut. Jag börjar dock komma igång igen, men med en annan attityd. För mig går det mycket enklare då jag släppt på kraven och tänker på att jag verkligen gör det för min skull. Jag har vissa dagar då jag glömmer vad jag verkligen vill. Men jag är på god väg. Och i och med att jag släpper på stressen mår jag bättre och gör naturligt bättre val som främjer min hälsa. Jag är inte vid mitt mål än, jag har en lång bit kvar. Jag vill kunna springa längre och snabbare. Orka lite mer.
   Men det här, att börja förstå vad som är MIN sanning, har gett mig en annan motivation och glädje i att leva hälsosamt. Det är ditt liv, du ska vara huvudrollen, och jag tycker du ska göra det som gör dig lycklig. Och vad som gör mig lyckligare är att inte stressa så himla mycket över vikt.

Det jag försöker säga med det här är att det finns många sanningar och vad som än är din så önskar jag ändå att du kan må bra i dig själv. Om du precis som jag tänkt mycket på vikt och mat hoppas jag att du har, eller kan försöka slappna av i att skönhetsidealen idag inte behöver vara din sanning. Be however you want.

Vid älven

Grillade idag igen vid älven, viiilken kväll! Lyxigt att bo så nära älven! Hoppas ni haft en bra kväll. Syns! ^_^

Sommar!

 
Jag har precis planterat på balkongen! Såå kuul! -- Nu är det sommaar på riktigt! ^_^ 

Kalas

I fredags var det kaalaas för Sarah som fyllde år! Grattis igen! Riktigt trevligt och fyllt med goottt fika!
Och fint väder! WOHO!

Shelter

Idag har jag haft en jättetrevlig och rolig dag i stan! Tack för det <3 ! 
Och idag är det ju också morsdag!! Grattis igen finaste finaste mamma!! ^_^
   Just nu jobbar jag med en ny låt, In my city av Ellie Goulding, men åkte precis på en förskylning så var tvungen att lägga den lite på sidan. Men om min hals blir tvärbra så ska det inte ta så lång stund innan den kommer ut på min youtube. Det är också full gång med hemtentan - så måste jobbaaa med deen! Men nu är jag så trött så jag inte kan andas. Försöker väcka mig själv med hip hop och dupstep. It doesn't work. Ger upp. Signing out. See you all soon!! :D

Parkour


Det här är så sjukt galet hysteriskt coolt så jag tror jag går sönder.
Alltså fatta att kunna göra det här! Jagvilljagvilljagvilljagvill!!

(Lite assassin's creed över det är det ju också.) See youu guys! :D

Let's fly

Helgen har verkligen varit jätte trevlig! Den här värmen är så oerhört fantastisk, älskar att sommaren har kommit!
I lördags började vi dagen med att gå ner till älven och njuta en stund. For sen in till kulturnatta, och hade supertrevligt! Riktigt bra kväll :) ! Och söndagen tillbringade jag mest nere hos mormor och utomhus.
Just nu känns det oförskämt bra! Är lite nervös över att det är tentadags, men det är inget som lite glass inte kan bota! Dags för vaniljsglass och kaffe! Ha en bra kväll. ^^

Glassss

Jaaag vill ha glaaass!! Seriöst, vad vore världen utan glass?
Men glassen är aktiverande, jag lovar. Åt glass igår = två seminarium! Tack vare glassen, I swear. Och tja.. åt glass idag också, och har gjort nytta idag också! Sims, piano, film (som faktiskt hörde till en social psykologikursen). Det räknas :) !

Dagen innan det fick jag fika hos Kai och Lina, vilket var otroligt trevligt!! Nä shit.. jag tror inte jag kan fortsätta skriva.. Är för sugen på glass. Kan inte koncentrera mig på annat. Allt det här pratet om glass.. 
 
Jag har ingen bild på glass.. men tänk det här till vaniljglass.. åh jag dör.

Nä seriöst.. nu går jag sönder om jag inte hittar glass i frysen. :]
Hoppas ni har det bra! Ses! 

fikakaffeglass


 
Njutit av solen idag! Glass till och med! Vi var även till farmor och farfars stuga och fikade senare på dagen, vilket självklart var otroligt mysigt! Sammanfattat en riktigt fin dag! 
Ses snart!

Come on

 
Hade tänkt spela in två låtar i veckan, men åkte då på en förskylning istället. Men är istället dubbelt så peppad på att hinna med det nästa vecka!! Så jag har en fråga, vad tycker du är roligare att lyssna/se på - en cover eller ett orginal? 

Sen har jag, lite senare än resten av världen, gjort en användare på ask.fm. Jag tänkte så att det egentligen är sällan jag svarar på frågor- så känn dig fri att fråga! http://ask.fm/JohannaRenman eller i daa widget på sidan.
 
See you soon 

Let's go

Igårkväll landade jag hemma efter en riktigt härlig och rolig tur till Sundsvall med mamma och Roger! Hockey på Allstar, Ikea och roadtrips! Vi stannade över på ett ställe som hette Gaffelbyn och därifrån vandrade vi ner till centrum. Vandringen hem, sent på kvällen, var minst sagt spännande. Genom en mörk, dimmig skog - tusen trappsteg och en osäkerhet om vilken väg som leder hem. Plus förskylning. Jag trodde jag skulle dö. Jag svär på att jag såg en hukad människa som tänkte anfalla! JAG SVÄR! Haha, men nä det var kul.

Sen har jag redigerat igenom hela boken en gång till nu! Tjoho! Och fick då för mig att ändra slutet helt. Nooothiiing caaan stop meee! And I'm done with that!
Så, snart ska jag skicka in den till några förlag! Spännande! Men först ska jag ändra liite till. 
 
Annars sen sist har jag varit på snickarpuben igen (vilket var galet roligt) och ansökt till Mellansel utanför Övik.
Nu njuter jag av regnet och ska försöka avsluta mina målningar (+ social psykologin) så jag kan skicka in ansökningar till Ölands folkhögskola. 

Jag hoppas ni får en riktigt bra helg!
 

I miss you

Jag har fått tillbaka min dator! Överlycklig tjej! Ansökte också nyligen till Framnäs och shit så nervös jag var. Är inte så övertygad om att jag kommer in, kändes inte som det gick så värst bra. Men kul var det, det roligaste var tveklöst att få jamma efteråt! Och hade jättetrevlig och roligt under tiden jag fick bo hos min bror (tack igen!). Nästa vecka är det två till auditions/ansökningsprov. Är redan nervös. Håll tummarna för mig!
 
Förutom det har jag också sett på bio och varit på konsert med världens finaste Victoria som bjöd mig! 
 
Syns snart!

RSS 2.0