I can almost breathe again


Har skrivit så galet mycket på boken idag! Jag känner äntligen att det börjar på allvar närma sig slutet. I can almost see it! Ahhh jag kan knappt vänta! :D
Läste nyss ut A Good Woman av Danielle Steel vilket verkligen var en helt sjukt bra bok!! Och det är nog främst därför jag är så galet full av inspiration till att skriva. Jag rekommenderar den verkligen, jag praktiskt taget sträck-läste den. Den  utspelar sig dessutom under både titanic och första världskriget vilket gav mig en helt annan insikt till den tiden. Jag gillade den starkt! 

Nog om det! :) Imorgon ska jag följa med Hilmir på en halloween skol-bal! Kuul! :) 
Sa jag att familjen är helt galet snäll och att jag trivs jättebra hos dem? 

Jag är förresten fortfarande ledsen att designen har lagt av så, och ser ut som den gör just nu; jag har inte riktigt haft lust att ta tag i det men ska ta och göra det så snart som möjligt eftersom jag blir smått tokig varje gång jag förhandsgranskar något! Heh 

Jag kan för övrigt inte förstå att det är november (!!) imorgon! Och Sverige är ikapp Island med en timme! Så det blir inte alls speciellt stor omställning när jag far tillbaka :) ! 
Här är det fortfarande höst, fast vi hade vår första riktiga snö imorse, som faktiskt landade på marken - fast.. dock smälte när solen kom fram. Synd tycker hon som älskar snö :3 
Men det blir ju inte speciellt kallt här under vintern! 

LAlalla här en sammanfattning på lite jag gjort sen i måndags: 
x Simmat,
x Joggat,
x Ätit kinamat i låda för första gången,
x For på middag hos Hafrúns bror och fru igen och även hennes föräldrar och andra bror var där. Det som också känns otroligt bra är att jag verkligen börjar lära känna dem och komma in i deras gemenskap. Det är så ovärderligt så det finns inte. Kommer utan tvekan att sakna dem alla när jag far hem! 

Och nu loggar jag ut! Ska fortsätta att skriva på boken en stund till innan jag väljer en ny bok att börja läsa! 
peace out and don't you dare give up

Video, cover, musik

 
Jag gjorde en cover på Titanium innan jag lämnade Sverige,
men nu är den iaf äntligen publicerad :3 
Hoppas verkligen ni tycker om den, och säg gärna vad ni tycker om den. :) 
It's very much appreciated! 

PEACE OUT

Ändrat datum


Imorgon har jag varit här tre veckor och jag kan knappt förstå hur fort det går! Datumet för när jag kommer hem är liite ändrat bara för att det var typ hälften så dyrt då och en helg skulle passa bäst så Hafrún kunde skjutsa mig utan att ha problem med att hitta barnvakt. Så jag kommer landa tillbaka i Sverige den 15 december istället för den 22. 
Men jag tror dock att det bara är en positiv ändring, jag trivs sjukt bra här inte för det, men att komma tillbaka två dagar innan jul? Den 15 hinnar jag dricka sjukt mkt julmust med min familj, se polarexpressen och päron till farsan firar jul, dricka glögg med min familj och äta mängder med pepparkakor. (m.m.m.) It will be good. :)
Samtidigt hinner jag också komma in lite grann i den Isländska jultraditionerna, tydligen så går de verkligen all in över jul, och jag ääälskar verkligen allt som har med julen att göra - så det kommer passa mig väldigt bra! Och de har tretton tomtar! :O Som kommer varje dag och lämnar julklappar i en sko som är placerad i sovrumsfönstret! Om ni vill kan ni läsa här: http://en.wikipedia.org/wiki/Yule_Lads  :D ! Hafrún (mamman) berättade det iaf för mig.
 
Idag ska jag träffa en annan au pair som bor i Hafnarfjörður, så det blir spännande! 
 
Nu ska jag se till så att jag inte missar bussen, som jag så ofta gör i Sverige :3 !

peace out
 
 

1 vecka 1 dag

De senaste dagarna har jag bland annat fått träffa mycket släkt och vänner! Varit på middagar och bjudit hem släkt på middagar! Otroligt trevligt och jag trivs så bra i deras sällskap. Middagen hos hennes äldsta bror och hans fru och barn var enormt trevligt! De hade en sådan avlappnad men ändå omtänksam (förlåt men jag hittar ingen bra svensk översättning) approach. 
Hennes yngsta bror har också kommit förbi två gånger på middag och han är bara några år äldre än mig så det är väldigt kul att få hänga med de som också är mer i samma ålder. Han utbildar sig till pilot så han sa att han förhoppningsvis skulle ta med mig ut i luften! (!!) 
Det har varit lite svårare att träffa folk här än på förra platsen just för att det inte alls kryllar om Au Pairer på samma sätt, men Hafrún har hjälp mig och blablablalbal organisation blalba så har en au pair skrivit till mig och hon bodde nu på samma ställe! Funfunfun!

Bland annat Förutom det så har jag köpt ett 10x kort på simhallen här i närheten - som förövrigt hade fett high techlås som vi verkligen borde införa i Sverige! 

Ikväll ska vi på födelsedagsfika! 

Jag kan förövrigt inte förstå att jag jag varit här en vecka redan! Det känns både som mer och mindre. Det känns som om jag har varit här betydligt mycket längre eftersom det har hunnit hända så mycket och jag har redan sett mycket nytt. Men samtidigt så kan jag inte förstå att det redan är den 16 oktober! Jag tror att dagarna bara lär susa förbi! 

Och, från början regnade det så det var dimmigt, men nu när det är soligt.. alltså, det är så fruktansvärt vackert här!! Alla bergen och allt! Shit!

Nu ska vi snart fara så jag skriver mer sen, och lägger in bilder som jag pratat om tidigare! :)


Språket

Det är intressant att det inte behövs något riktigt språk för att kommunicera, inte egentligen. Det roliga är att jag kom på mig själv, idag, då jag skulle som fråga om det var den typen av juice som jag pekade på som Hilmir ville ha så lät jag typ "blubbruuoobbrah?".  
Jag menar, de vet att jag inte kan så mycket mer än några ord på isländska (vilka många av de har hjälpt mig att lära mig), men hahah, varför frågar jag inte på svenska eller engelska? Ska jag verkligen hitta på ett nytt språk också?

Det isländska språket måste jag jobba med; men det är vackert, otroligt vackert! Eller snyggt kanske man ska säga? Franska är vackert. Isländska är coolt och snyggt. Och det jag antagligen aldrig kommer sluta att bli smått underhållen av är att flera ord verkligen på allvar är likadana fast slutar på ur. Typ matur, ostur, fiskur. 

Så då jag inte vet vad det är så chansar jag bara på typ knäckebrödur. 
hehe

OH WELL, jag har haft en väldigt bra dag idag också. Och idag, fotade jag!! :D Hafrún (mamman), berättade om det här stället så jag gick dit. Det var alltså ett ställe nära där vi bor där de var tänkt att byggas hus men lämnades. Så det är bara stelnad lava - och vägar och lysen. (Hela den här delen där vi bor är en väldigt ny del och de flesta husen är faktiskt inte äldre än tio år!)
Jag ville ita med mig all lava:] !

Jag ska försöka hålla mig vaken lite längre, klockan är ju bara tjugo i tio här. Men jag är så sjukt trött! Tror det är förskylning och huvudvärk som också toppar till tröttheten. 

Jag återkommer imrn, finns så sjukt mkt att berätta! Några bilder kommer också- imorgon! 


source of pic: weheartit.com

Takk fyrir

Jag hade aldrig trott att två timmars tidsskillnad faktiskt skulle märkas så mycket. Men sen var jag ju extra trött igår med tanke på att jag var så sjukt nervös den här gången, steg upp så tidigt och flög hela dagen. Men det kändes ju lite konstigt när jag var isäng halv tio i lokal tid, helt utmattad! Vaknade också kring 6 och var övertygad om att klockan var typ tolv! Haha! :]

Nog om det! 

Idag har jag fått se omkring i Reykjavik, lite sightseeing :) ! Har fått lära mig bussarna och fått både busskort och kredit till mobilen för att kunna ringa lokalt. Och vi fikade på ett mysigt café! Familjen är så otroligt vänliga som berättar så mycket för mig, visar och bara är så allmänt omtänksamma!! Märker ju verkligen redan hur mycket familjen påverkar och förändrar 'trivseln'. Känner mig trygg med dem!

Fick också följa med på middag hos Hafrúns bror med familj! Också en otroligt härlig familj, casual och omtänksamma! Till och med haft i åtanke att jag är vegetarian.
Det som är så speciellt också är hur de säger att deras familj och så, så gärna vill träffa mig.

Och språket! Shit vad det är snyggt! :D
Jag ska ta och fota lite mer, lr okej jag har inte fotat ngt alls än,hehe. Men jag ska ta och fota. Och visa!

Sammanfattat så har jag haft en otroligt bra dag!!!

sees snaart, peace out!
bæ 

Sen måste jag bara få tillägga att jag är omringad av lava,
hur coolt är inte det?

velkomnir

Just nu sitter jag i mitt rum i Island! Otroligt fint och mysigt rum med dubbelsäng och fin inredning! Hela deras hus är helt otroligt, är fortfarande väldigt amazed över hur vackert det är inne i deras hem!! De har dessutom byggt det själv. (!!)

Jämfört med den andra familjen är det redan som dag och natt!! Jag känner mig verkligen trygg här!
Jag kan knappt förstå hur snäll den här familjen är. Jag trivs jättebra redan och de har verkligen fått mig att känna mig välkommen! De kom till och med hela familjen och mötte upp mig på flygplatsen!

Jag ska berätta mer sen! :)
Ta hand om er alla!!

Island!

Jag kan inte fatta att det är exakt tre dagar tills jag far till Island nu!!! AAAAAAAAH!!!!!!!!
(pics from weheartit.com)

SO FLUFFY I'M GONNA DIE

Min Iyashi (癒し)! :D Kommer sakna henne fett mkt i Island! 

Glöm inte att det är Once Upon A Time 20:00 ! Och mästerkocken 22:00! HEH!

Åh, kom som vanligt hem med ännu en bok från biblan idag. En ny bok om att lära sig kinesiska !! :D En vacker dag ska jag allt till Kina!!

Oh, back to work!
Peace out

'Under vår ek finns ingen smärta'

Idag har jag skrivit en novell, eller är nästan helt klar. Den heter "Under vår ek finns ingen smärta" och handlar om två väldigt unga flickor. Åhhh det är så kul att skriva så jag tror jag går sönder snart!! :D 
Att jag började skriva den här novellen var eg. från att jag har börjat läsa en bok om att skriva romaner och noveller och det fanns en övning där, och av den övningen fick jag en idé till en annan grej, som eg. inte hörde till övningen. Haha, om det var begripligt? Och poff så började jag skriva novellen!

Oh well! Jag har också bakat kardemummakaka, druckit kaffe kokad ute på eld och.. tja mest skrivit. 
Sammanfattat har det varit en väldigt fin dag! :)

Snart är det Masterchef USA 22:00 på 5:an, så missa inte det!:) och samtidigt är det den nya serien "Scandal". Vilket jag eg. också skulle vilja se, men... jag tror masterchef vinner.
OH WELL!
Nu ska jag avsluta novellen, med en kopp te och.. kanske mer kardemummakaka! WHOH! 

Men till sist vill jag bara tacka för de fina kommentarerna jag har fått! Det uppskattar jag verkligen jättemycket! 


egen instrumental låt-

Jag bestämde mig som sagt för att spela in en kort instrumental låt som jag började på igår och skrev klart idag. Den är inte speciellt lik t.ex. min låt I've Had It som jag publicerat på min youtube, men den här typen av musik ligger mig också nära. Så jag hoppas verkligen ni gillar det :) !
Den heter "We Almost Made It". 
 


Det låter kanske väldigt cheesy men instrumental musik är ett sätt för mig att uttrycka vad jag känner och tänker - utan ord. Sohh well. please be nice! :] And peace out!

Jag har som sagt flera videor på gång, den här råkade som bara bli 'emellan'! :3

Den röda pennan

Idag har jag skrivit min första barnbok! Har också bestämt hur illustrationerna ska vara, så ska ta och skaapa dem så snart som möjligt :) ! Jag har också idéer till tre till barnböcker. Två är från olika dockteatrar jag gjort förut, en gång bara för Amanda och Ella och den andra på ett barnkalas. 

Jag har även spelat in en instrumental låt jag började på igår och skrev klart idag. Får se om jag publicerar den. :)
 
 Av någon anledning så har designen börjat krångla och visar inte typ hälften av vad som ska vara på sidan.. och många länkar fungerar inte.. Men jag ska försöka fixa det så fort som möjligt! Men, bara så ni vet att det är tillfälligt.. fel. 
 
PEACE OUT

Wherever you goBirdy – 1901

Until I woke up

Med tanke på mina tidigare inlägg, så har jag insett att jag har väldigt många att gifta mig med. Hehhe, känns bra att veta liksom C: !
 
I helgen var jag och hälsade på min bror och hans flickvän Siri i deras lägenhet i Piteå. Jag hade inte sett den tidigare så det var verkligen otroligt roligt att jag hann hälsa på innan jag far till Island! 
Jag hade också turen att få se en konsert på kvällen i Jävre - "Christ (A)Live". Där bland annat den här tjejen sjöng: Ida Möller, denna man: "David Castañeda, känd för sin medverkan i TV3’s Fame Factory". Artister som var okända för mig fram till igår.
 Men det som jag tyckte var höjdpunkten, utan tvekan, var David Olofsson med Band. De spelade mer mot västkust och det var verkligen sjukt med sväng och tajt. Både David och Siri var ruggigt duktiga som vanligt! 
Jag tog massa bilder men helt ärligt så vet jag inte riktigt var jag la kameran så det får vänta.

Istället så blir det en video som studiomusiker linjen spelat in. Alltså den Tobbe går. :)


Nog om det! (:

Jag vet att jag sa att jag skulle säga vad jag hade gjort förra helgen. Shit, tur jag håller vad jag lovar och så. Men iaf så firade jag bland annat farfars födelsedag med släkt, var med nemi och med stefan. Hah!! Sammanfattat och bra. :) 

Tack igen bror och Siri som lät oss stanna över hos er! Det var guld värt att få komma dit!
PEACE OUTCovers elr Orginal?Jag har en fråga som jag väldigt gärna vill ha svar på! 
Ska jag prioritera att spela in egna låtar eller covers? Vad är roligare att lyssna på?
Eller beror det främst på t.ex. genre? 

Tacksam för svar lät väldigt formellt men jag tänker gå med det ändå. :]
Tacksam för svar. 
Heheh

Peace out

Watch out for them all

Har lekt med pianot en hel del idag, även skrivit på boken och redigerat en ny video! Har två videor som tuffar på nu.. hahah okej, det var fult sagt. Men jag vet inte riktigt hur jag annars ska uttrycka det. C:

Iaf, en video är en cover och den andra är en typ en video med en samling av härliga och roliga stunder med Donncha och David i Irland! 

Jag ska försöka spela in en till cover imorgon också. Men eftersom jag bor i ett hus med två småbarn så är det lite svårt att hitta stunder då man kan spela in. Iaf tänkte jag på kanske den här låten: Birdy – Shelter. Den är väldigt lik stilen till många låtar jag skriver på pianot men aldrig riktigt visar upp. Jag har fått några förslag från olika personer på covers jag ska spela in och jag vill egentligen bara markera att jag verkligen uppskattar det. Så känn er gärna öppna med att ge mig förslag till låtar att spela in. 

Från den enaaaaa video till den andra! Här, sesesees! De är jätteduktiga! Och, okej.. så här brukar jag inte låta men.. Alltså den där James Alan.. Shit. :3 
Får jag snälla typ gifta mig med honom? För ett tag iaf :) ? Bara lite?Fast här kommer allvarligt sanningen och tipset ni aldrig ska glömma. Hahah, seriöst, akta er alltid för gitarrister. !! 

PEACE OUT :)

RSS 2.0