Barnböcker och romanen

 
Förutom att få publicera romanerna som jag jobbar med nu önskar jag att få publicera barnböcker i framtiden. Älskar därför att läsa barnböcker för barn, får inspiration och lär mig vad jag tycker är bra och dåligt. MEN, haha.. att försöka läsa barnböcker på Isländska, var en utmaning! Jag undrar om något av det jag sa var riktigt begripligt. Försökte i alla fall använda mig av allllllllaaa mina kunskaper om språket för att göra mitt bästa!
Haha.. jah, tur att barnen är snälla mot mig :') ! Det var mest troligen inte begripligt. Tur jag åtminstone kan läsa noter så kunde sjunga låtarna som hörde till den :3 
 
Jobbar för fullt med roman nummer 1 och jag blir alldeles till mig när jag faktiskt ser att slutet är nära! Har jobbat mig igenom hela igen så har kunnat justera allt från när jag ändrade den där stora..grejen. Haha, förlåt för att jag är så obegripligt, men jag vill inte spoila.
Jag hoppashoppashoppaas av hela mitt hjärta att jag kommer kunna få den här publicerad när jag är färdig. Annars tänker jag bara fortsätta jobba med den tills någon vill publicera den! :D WOHO! 
Har ju lovat mig själv att bli klar i år med den, så jag ska för tuuusaan bli klar i år! Har ju... en hel månad kvar! O_O

Better keep going!! Den här nackspärran kommer nog inte låta mig röra mig så mycket ändå!
PEACE ! :D

we can always change


Första gången jag hörde den här låten och såg den här musikvideon var jag tveksam. Men nu älskar jag låten och videon rör mig verkligen! Isn't it funny how it can all change? :)

The Golden Circle

Jag kan knappt vänta tills på lördag!! Jag ska få fara på en heldags "utflykt" här med jeep! Mellan 8-9 timmar! Det jag ska fara på kallas för The Golden Circle!!!! GAHHH!
Jag kommer  bland annat få se Gullfors, Thingvellir och Geysir. Jag kommer att ta så sjukt mycket bilder så jag kommer att lägga upp här! Och jag har fortfarande mycket bilder från andra tillfällen att lägga upp här. :D
Men jag är så lycklig att jag kommer få hinna fara på The Golden Circle! I can't wait!! Känns så sjukt spännande!

peace out and don't give up 

TAKK


 
Jag kan inte fatta att jag är 19 nu, får ju liite ångest! Har ju inte botat cancer, eller gift mig med Ezio Auditore, eller vunnit något nobellpris eller gulbagge och inte listat ut vad mörk materia består av :( I gotta work harder.. :3

Anyway! :D Jag hade en riktigt bra födelsedag! Min värdfamilj bjöd mig på lunch på en jättefin resturang i Reykjavík. Det var en resturang som handlade om nyttig mat - vilket var väldigt bra för mig för de hade flera vegetariska alternativ! Maten var suupergod och det var svårt att inte älska läget med en utsikt över havet och enorma vita berg.
Senare åt vi också jättegott isländskt gofika och de sjöng till och med för mig! Hilmir och Arnór på engelska - vilket var otroligt sött! :) 
På kvällen for jag med au pairerna till Café Paris i Reykjavík, hade jättetrevligt och njöt av kaffe! 
 
Även brev och paket landade i vår brevlåda vilket rörde mig till tårar!! TUSEN TACK!!!
(Och de stavade de mitt förnamn isländskt på posten ^^ :Jóhanna! Känner mig som.. en del av dem. :])
Fick också skypea med pappa, Ella, Amanda och Sarah igen! Tack för era varma gratulationer och sången!! Tack mamma och farmor och farfar! 
 
heheh känns som jag över inför de där priserna med allt tackade.. heh.. men jag är bara så galet tacksam!! :) Kan som inte beskriva det! 

I shall finish eating my carrot now :3 peace out!I can't even remember why we went our separate ways

Parachute – Kiss Me Slowly

Running through dusk

Tur jag tog med min tjocka lilla Nds :3 #Nintendo abstinens #Galen

2013 - om sanningen ska fram - att bli fullkomligt besegrad


I'm going to give it my all, come with me?

Har börjat skriva upp mål och ambitioner för då jag kommer hem och 2013. Jag har några familjer i England som jag kan jobba som au pair för (inte alla samtidigt då såklart), men jag tror faktiskt jag vill studera i vår. Jag ansökte till olika universitet för VT13 och jag hoppas verkligen det finns en plats för mig. Hur mycket jag än älskar att resa, uppleva och se - så tror jag inte riktigt ännu mer au pairande kommer att leda så mycket mer mot mina drömmar. If that made any sense? Jag drömmer om att fara till England men jag tänker att jag kan göra det senare i livet och på ett annat sätt än som au pair.

För det jag verkligen drömmer om nu är musik, skrivande, skådespeleri, tecknande. Jag skulle vilja frilansa, verkligen få ge mitt allt. Jag har varit fullkomligt utmattad av alla motgångar och den smärtan som kommer med; men det finns ingen chans i världen att jag skulle känna det här drivet och den här motivationen till att verkligen gå fullt ut efter mina drömmar utan det. Det handlar inte bara om att jag vill - jag måste. Mina drömmar är vad som får mig att riktigt andas och röra mig framåt. Det finns ingen chans att jag tänker låta mig själv misslyckas eller inte riktigt ta mig fram. För i slutet, min början, handlar det om ifall jag tänker låta mig själv ge upp eller fortsätta kämpa. Det handlar inte om att någon eller något stoppar mig, det är jag som väljer att stiga upp eller ligga kvar. 
Och jag anser att det inte är motgångarna som ger mig styrkan, det är då jag väljer att stiga upp, borsta av mig gruset och fortsätta framåt. 

Att jag for till Island är ett av de bästa valen jag har gjort. Jag har förmodligen aldrig varit så nervös och orolig inför något någonsin. Om sanningen ska fram så var jag några sekunder ifrån att svimma i bilen då jag såg flyplatsen framför mig. Men jag mötte vad som hade blivit till kanske min största skräck - att bli fullkomligt besegrad - och vann över det. I assassinated the darn fear och det har varit otroligt befriande. Att jag inte inte gav upp då heller, då jag redan hade bestämt mig för att göra precis det, befriade mig. För jag vet att oavsett vad så kan jag fortsätta. Oavsett hur gärna jag vill ge upp eller hur nära jag är på att bli besegrad i framtiden - så vill jag aldrig bli fullkomligt besegrad.

Svensk sommarnovell?

Sitter och skriver en novell som jag ska skicka in till en tävling (om jag hinner klart). Det som jag verkligen finner roande är att novellens tema ska vara svensk sommar, och här sitter jag i Island med en kopp (med en tomte på) kaffe i handen. Snö ute och julpyssel på bordet.. och för att förstärka det lite extra sitter jag och lyssnar på julmusik..
Jag kan på allvar inte hålla mig undan ifrån julmusik, det är bland den bästa typen av musik som finns!! Igår uppdaterade jag min jullista som har exakt 24 sånger.. coincidence? I think noooot. :3
Iaf, den heter äkta julkänsla.. för.. snyft.. det är precis vad jag får..Nu blir jag blödig.  :]

 


Jag är förresten så oerhört tacksam för Spotify Premium! Annars skulle jag inte vara tillåten att lyssna i Island! Ljudkvalitén är såå mycket bättre och.. jag har till och med glömt hur det känns att vara tvungen att stå ut med reklam. He-he. :3 Jealous yet :3 ? Näh förlåt. Det är dyrt så måst nog försöka sluta snart. Men det är sjukt beroendeframkallande!
Jag känner att jag verkligen har tappat tråden.. inte alls sammanhängande. Men jag måste ju få ta en paus ifrån strukturerat skrivande ibland (då syftar jag inte på mina andra inlägg såklart).
Men för att knyta ihop säcken så kan jag ju nämna var det började.. skriver en svensk sommarnovell under julen i Island!

IcelandOtroligt häftigt att se, lite svårt att verkligen visa hela upplevelsen. Men det var tydligen över två hundra grader, fick utbrott då och då, blå lera och det luktade hemskt. Verkligen .. hemskt. Men som sagt, så sjukt häftigt att se! Så glad att jag fick se det! Det var alltså ett ställe vi stanna på, på väg till nationalparken. 

Peace out!

nörd

This is driving me crazy! WHYY am I so far away from my beloved xbox? Gåshud överallt! Vi vet alla hur underbar slutet av 2012 är i spelvärlden! 

Skulle ju inte tacka nej till något av de spelen :3 Men det jag suktar mest efter är ju ändå AC III och Wii U! (Min bror kommer ju hur som helst att köpa halo 4 så det får jag ju också spela ändå) Har pratat om då AC III ska släppas sen.. innan de hade sagt när den skulle släppas. Och sen var jag inte ens hemma då den släpptes :'D ! 
Men nu skrapar jag omkring i alla vrån där jag har pengar för att samla ihop till en Wii U. I.Need.To.Have.It. Fast jag är ju hur som helst inte hemma till releasedatumet den 30/11.. *tår i ögat*.

Okej. Nu när jag har fått ut mig lite av det det här ska jag avsluta och täcka över det här nördiga inlägget med ett nytt inlägg med bilder från Island. Vänta! :D

Peace out

En månad kvar

Jag har varit så oerhört uppslukad av skrivande på min bok! Jag är så fruktansvärt motiverad på att hinna klart i år vilket förmodligen triggar igång mig att jobba ännu mer. Det flyter på bra nu igen så jag hoppas att det håller i sig. Ändrade som sagt ännu en stor grej i storyn och eftersom det påverkade allt så har det blivit mycket extra jobb med det.
Men jag har äntligen hittat drivet igen att verkligen jobba hårt med böckerna! (Och jag inser igen hur otroligt mycket jag älskar att skriva!)
Det enda problemet är väl egentligen att jag har galet mycket inspiration till att rita, spela in videor, skriva musik och mermermer! Så jag hinner inte allt hela tiden! :D
Men skillnaden är stor från den senaste tiden då jag skrev lite grann då och då -ibland kanske väldigt lite men ändå varje dag - är att jag bara skrev lite för att sen tröttna i brist på inspiration. Nu har jag suttit i flera timmar och bara skrivit i sträck. Precis som när jag ritar så har jag fullkomligt glömt bort både tid och rum! 
 
Så nu jobbar jag igenom hela storyn igen och sen är det bara slutet kvar. Det känns inte som om det ska ta såå lång tid!

I vilket fall. Idag har jag bara en månad kvar i Island! Det känns så sjukt konstigt att det har gått så fort! Känns sorgligt att jag ska fara så snart, älskar Island och trivs verkligen här. Men samtidigt så saknar jag min familj och mina vänner i Sverige och jag längtar tills jag är hemma igen. Och jag saknar julmust och min kanin!!!
Det finns mycket som jag saknar och längtar efter vilket är en av de fina grejerna med längre resor. Man inser i många fall vad man har och vad man verkligen mår bra av och uppskattar. 

Fatta vad jag ska spela på flygeln när jag kommer hem! Och så sjukt mycket julmust jag ska dricka. OCH så galet mycket wii jag ska spela (och spendera tid med människor som står mig nära också .. såklart.).

Och bara för att jag saknar min kanin så överdrivet mycket! :3 


gahhhhhh she is so cute.. i'm gonna diieee
Peace out!

You are killing me

Deadmau5, Imogen Heap – Telemiscommunications

Iceland continues to amaze me

Jag har haft en superbra dag! Fick ta många fina bilder och se några otroliga ställen i Island! Också verkligen fått uppleva den otroliga doften som så många varnar för innan man far! Hahha, det var en så sjukt mycket starkare doft än vad jag hade föreställt mig på. Men man blir duktig på att hålla andan!
 
Jag har inte lagt in bilderna på datorn än eftersom vi var ute så sent. Men så fort jag har gjort det så ska jag försöka visa vad jag såg! Jag gick emellan där marken har flyttat sig! Alltså där jorden rör sig isär! 

Imorgon ska jag träffa några au pairer igen :D tjoho!
Take care guys! 
Knús!

mot.. vaddetnuhette :D

Igår for jag in till Reykjavík igen och åt middag med "min" familj och mammans brors familj och hennes andra bror. :) I tell you, Pizza smakar inte likadant i Island! Men det är väldigt gott.
Efter det så träffade jag tre au pairer på samma café som i förrgår. Vi hade det verkligen jättetrevligt!! 

Det var också sjukt kul att försöka hitta hem. En av au pairerna erbjöd sig att skjutsa hem mig så vi for alla ut på äventyr för att försöka hitta var jag bor. Hahah, ha i åtanke att jag utan problem kan vimsa bort mig i Umeå.. och nu ska jag hitta i Island... Men efter mycket skratt hittade vi tillslut! :]
 
Idag ska vi fara till ett ställe som jag inte riktigt vet vad det hette.. var det þingvellir? Oh well.. I'll tell you more later- för vii ska fara precis nu!! 
PEACE OUT
 

Give it on more moment

Hade en helt otroligt rolig kväll igår! Au pairerna var jättetrevliga och roliga - och vi kom verkligen superbra överrens. Tiden flöög iväg och vi pratade i timmar! :D
Jag glömde skriva att det också var en au pair från Kanada;
och au pairen från Danmark kom inte den kvällen. 
 Nu ska jag iaf iväg och simma ett tag! :D
Take care you all! peace out

DiamondsJag tycker faktiskt om den här videon! Du borde kolla in den :) !
Och jag måste tillägga att jag tycker låten är rääätt så platt - de borde ha gett den liite mer tid; enligt mig! Jag tycker dock den blev bättre av videon. :)
 

omgiven av lava


I'm trying!

This drives me crazy :'D Koderna funkar om jag prövar det på en annan blogg men här blir det bara fel! -_-'' 
Oh well, en super awesome vän till mig ska kolla in det så hoppas han kan se der med andra ögon. Lite frusterande eftersom jag tycker jag ändrar koderna på rätt ställen för att flytta menyn- but it isn't moving!!

Ikväll ska jag iaf fara in till reykjavík och fika med några au pairer (som jag aldrig har träffat). Två från Tyskland, och sen Finland och Danmark. :) Känns sjukt spännande tbh! Wish me good luck! 
PEACE OUT !

Ändrar bloggen

Håller just nu på att ändra om lite grann i designen på bloggen, så bli inte förskräckt för att den ser liiite weeeird ut atm! Ska fixa! :D 
Kommer äntligen fixa så jag kan visa större bilder! TJOHO! 
(så fort jag har fixat allt)
 

(AGAIN SORRY)

peace outttttt

Something else

Island sure is something out of the ordinary!
Peace out!
 
And please subscribe to my youtube channel! :D
 

I will always miss you

 
immanu el – Skagerak

The words gets stronger


Min fina Jonna!peaceout

It doesn't matter how many miles away I am from you ∞

PEACE OUT

One minute with you

Alla bilderna är hittade på weheartit.com 
Och sista killen ser läsktigt mkt ut som en karaktär från min bok!! 
-
Det är fullkomligt omöjligt för mig att sitta still då jag lyssnar på min Dubstep- och Baslista! mmmmhh.. I might die. Tips: om du inte gillar Dubstep, well.. :3 tänkte säga lyssna inte, men det är bättre om du lär dig att älska det !! :D 

RSS 2.0