Just a new beginning


Saker och ting händer och förändras snabbt,
och det är sällan det blir som du har tänkt det.
Jag kommer hem till Sverige imorgon. 
Irland, jag kommer sakna dig jättemycket!!!

tatuerad treklöver, sann irländare??

Igår var jag på min första föreställning här i Irland, med Deborah (ny fransk au pair) och Donncha. Jätterolig pjäs, men det känns väldigt underligt att se på föreställningar; jag blir smått tokig och vill själv hoppa upp på scenen. Dessutom överanalyserar jag allt som hör till föreställningen. Men jag älskar verkligen att gå på föreställningar och ska försöka gå på många här!

Efter det for vi till Ryans bar och bara umgicks med folk. Verkligen otroligt trevligt!! Så lärde känna lite nytt folk vilket är.. otroligt trevligt. Träffade också lite snabbt några tjejer från USA och vi kom fram till att de från USA pratar otroligt långsamt, och den där tjejen skulle beskriva hur de inte hade samma drinkar i USA och hon sa "iin the staaates" i slutet av varje mening, vilket jag tyckte var lite underhållande.

Imorgon ska eventuellt Dylan och Sean fara iväg på bio så jag kanske har mer tid då. Så jag har maaassor av bilder som jag ska ta och lägga in!
Fick en fråga om jag kunde visa hur jag bor, vilket jag självklart kan!:D
Så jag har fotat en hel del på det med, och det kommer upp - förhoppningsvis imorgon!

Förresten drömde jag att jag tatuerade in en treklöver på handleden, alltså den klassiska irländska symbolen. Hahha, jag tror allvarligt att jag håller på att bli till en irländare:] ? höhhö. och jag hade med euro i drömmen!
Och jag drömde min första dröm på engelska sen jag flyttade hit, tror jag! 
A lot of dreaming here!:]

Tack förresten för varma kommentarer och hälsningar!! Det uppskattas verkligen!:)

Okej, slut på detta ostrukturerade inlägg:]:]
PEACE OUT

BetoningenEn sak som jag funderat över är hur jag bör uttala mitt namn när någon frågar vad jag heter. Eftersom mitt namn är ju egentligen Johanna och inte typ "Yoanna" borde jag ju uttala det Johanna, right? Men problemet med då jag uttalar det "Johanna" är att de som bor här verkligen inte förstår/hör vad jag säger; eller kan säga vad jag heter. Det är som, hello aliennamedgirlanna. Den personen ger mig en förvirrad blick och jag upprepar Johanna; och de upprepar sin förvirrade blick - kanske säger typ Juioanne. Tillslut nöjer jag mig med att säga Yoanna och då är det som "Aaaahaa Yoanna!! Why didn't you say so!!"
Det sötaste var ändå när Elaine ropade på mig som YOanna och Dylan skriker upprört tillbaka "NOOO MUM!! It's YoAnna." :]

Men det inte som att det är något problem, jag har snarare en positiv inställning mot det. Det är lite som om jag har ett nytt liv här, och ett nytt liv kräver ett nytt namn!!

Näe, men allvarligt. If Yoanna is what's easiest, then Yoanna it is?
 
PEACE OUT!!:D

Vad Sverige verkligen är

Min helg var verkligen hur otroligt bra som helst! Som sagt for vi ut och jag träffade nytt folk, vilket är hur kul som helst! (Jag har också ont i hela kroppen efter att jag dansade så otroligt mycket!) Hur som helst, träffade jag bland annat en ny au pair från Frankrike, det var dock lite svårt att kommunicera med henne eftersom hon inte hade så mycket erfarenhet i att prata engelska. Men det är verkligen alltid kul med nytt folk, och det är så otroligt intressant att diskutera och beskriva olika kulturer. Blickarna jag får när jag beskriver Lucia! Haha, eller när jag beskriver hur vi dansar kring en midsommarstång och sjunger om små grodor!! Haha,!

Men det som jag tycker är otroligt lustigt är hur det känns som jag lär känna Sverige bättre genom att vara ifrån det. Jag jämför Sverige med olika länder vilket öppnar mina ögon för vad Sverige verklgien är..
och jag måste säga att, jag älskar verkligen Sverige!
Hahah och har ni tänkt på hur mycket vi rullar våra "R"? Haha, de i Irländ tycker iaf det är väldigt coolt (och antagligen konstigt). 

..Jag har också insett hur viktigt det är att "ha kul" för att vilja stanna och vara motiverad inför framtiden. Före helgen, och nu efter helgen känns ganska mycket som dag och natt. Jag har nu också skrivit ner en lista på grejer jag skulle vilja göra under det här året i Irland. So I'm super excited!

Så lördagen for vi ut och på söndagen for jag in till Kenmare igen och satt egentligen till mesta del bara på bageriet och fikade och läste Ps. I Love You samtidigt som italienaren som jobbar där spelade ABBA för att jag skulle känna mig som hemma! Haha, åh vad jag älskar Irland. 

(ps. bilden är en bild på den stora vägen in till Kenmare, jag bara älskar hur buskarna är så höga- och detta är väldigt "typiskt" - jag ska även ta en bild på där vägarna fått som ett tak av träd, vilket är heelt otroligt vackert)

PEACE OUT

2 weeks

Imorgon så har jag spenderat två veckor av femtiotvå veckor här i Kenmare, Irland. Helt ärligt så har jag redan gått igenom flera olika "stadium". Jag har redan haft otrolig hemlängtan efter personer, platser och vanor; mer än en gång. Jag har också känt mig väldigt självständig och stark. Har känt mig på topp bland annat för att naturen är som en dröm och människorna är så vänliga. Bara att jag har fått den här möjligheten att få bo i Irland i ett år har känts helt overklig. Jag har haft stunder då jag har sett tusen möjligheter inför framtiden här och sett stunder och upplevelser som man bara får en gång. Men jag har också haft stunder då jag ifrågasätter varför jag egentligen är här.
Förstå mig rätt, jag älskar verkligen Irland. Men jag antar att det här är en del av upplevelsen. Hur många som helst försökte ju varna mig för hemlängtan - fast jag trodde inte det skulle kännas så här.

Det har hur som helst varit en tuff dag. Jobbade från åtta i morgonen till åtta på kvällen och barnen har verkligen försökt testa mig, se hur mycket de kunde komma undan med och försökt styra mig. Vilket jag inte låter dem göra men det är ju ändå helt normalt med tanke på att jag är "ny". Men lite påfrestande är det ju. 
Jag har verkligen fått nyrespekt för hemmafruar ;)! Och har bland annat äntligen lärt mig att uppskatta att mina föräldrar gjort min tvätt hela mitt liv, hahha! 

Imorgon blir förhoppningsvis en lättare dag. Jobbar bara från ca.10 till ca. fem och sen ska jag gå ut med Tika som också är au pair och förhoppningsvis Donncha (Alexs pojkvän) och David (Donnchas rumskompis) - som är Irländare. Donncha har försökt lära mig lite irlänska (!!!) vilket är hur svårt som helst! Hahah! 

Nu ska jag ta ännu en kopp te, fylla på med energi! All choklad börjar kicka in med sin sockereffekt men.. världen blir bättre med te så jag behöver det också (och vattnet är inte riktigt drickbart utan att man blandar ut det med något). Pjuhh nu har jag "pratat" av mig.:]

PEACE OUT!!!!!

You make it real


RSS 2.0