Blod i snön!

Jag trodde att den dagen skulle bli en sådan dag som man "degade" igenom. Samtidigt som det är väldigt skönt och härligt att bara sitta vid tv:n, spela tv spel osv. men på lovet vill man ha hittat på något. Det var i tisdags tror jag och jag hade förkylning i mig. Tobias berättade för mig att Jakob och Henrik (mina kusiner) hade frågat om vi ville följa och fika hos mormor. Jaa, och det är ju inte ansträngande heller, så det passar bra, tänkte jag.
Jag och Tobbe fick åka i en typ av kälke som satt fast till skotern och Henrik skjutsade Jakob på den. Otroligt mysigt var det att sitta där och bara njuta av den härliga vinter miljön. Solen glimmade och det var sådär lagom varmt ute. När vi kom in till mormor var hon glatt förvånad av att se oss. "Är det ingen som har sagt att vi ska komma?"
Trots att vi oinbjudet kom och tiggde om fika blev mormor glad. Och som ni kanske alla vet brukar man inte få en sort kaka när man hälsar på mor och farföräldrar. Jag tror det var fem olika sorter och två åt oss var. Otroligt mätta av mormors hembakta gofika skuttade vi ut till skotern. Dom hämtade en till skoter och det bar av ut mot friheten. Jag kunde inte fara hem, det är ju så härligt att åka skoter, särkilt med Henke som är så duktig på att köra. Och det är så enormt roligt när han verkligen gasar på (vilket händer ofta :] haha.) Hela tiden hade jag ett stort leénde på läpparna trots att ingen kunde se mig under min stora hjälm. Solen, snön, skotern, öppna vidderna, farten..
Plötsligt mötte vi på en älgko som låg mitt på skoterledet! Hon flyttade sig så snabbt hon märkte oss från ledet innan vi hann fram. Hon och hennes kalv sprang bredvid oss ganska länge, ung. 20 meter ifrån oss.

En stund senare var vi på en cross bana och där körde vi loss. Jag är kanske konstig men jag tycker att ju snabbare det går, ju roligare. Så länge jag åker med en bra förare. Tobbe som åkte med Jokob klev av precis som jag efter ett tag, så dom skulle få köra ett varv själv bland hoppen.
När dom kört en stund omkring guppen och så, stannade dom bredvid oss och vi började prata. Det hela slutade med att jag hoppade på Tobbe och vi började brottas. (gissa vem som vann, min 17 åriga bror med blått bälte i karate eller jag..med min lilla överkropp=] ) Sen hoppade jag på Henrik(18 år precis som Jakob) och allt slutade med att vi alla låg i backen och brottades med varandra i en grop.
Man brukar ju säga det slutar med att någon börjar på grina, men i det här fallet slutade det med att någon började på BLÖDA... Jakob.
Det är faktiskt inte så illa som det låter, han fick näsblod och jag tror inte det var på grund av vårat busande. Men det såg för "festligt" ut när all snö över cross banan(förutom där vi kört) var upp puffat förutom ett ställe där snön var otroligt nertryckt och ner brottat och som pricken över i:et, blod i snön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0