:)

Du är den du bestämmer dig för att vara !


tänkte på det...Jag funderade på en sak för ett tag sen. Ni vet att när man åker flyg så säger dom ju att ´man ska hjälpa sig själv innan man hjälper dom andra... 
Tänk det i vardagen, om du inte hjälpt dig själv eller tagit hand om dig själv hur ska du då kunna hjälpa andra?
 

 
Tack för kommentaren, jag hade faktiskt menat att skriva att man ska hjälpa sig själv först.. hade bara skrivit fel. Så går det när man bloggar sent på kvällen. :) tack igen.


Busiga jag!

Idag när jag drog upp rullgardinen blev jag otroligt lycklig! Solen fyllde hela mitt rum och självklart hela mitt hjärta. Jag såg att min låtsas mamma Sarah satt på en solstol intill lagården och jag längtade redan till när jag skulle få skutta ut till vintervärmen. Pappa kom in till mitt rum och frågade om jag hade tittat ut.
- Jaa. :)
- Såg du något ovanligt?
- Öhm.. Sarah?
- Haha, nej ankorna!
Han hade rätt! I en pöl intill henne vandrade våra ankor. Båda två var lyckligare än någonsin när dom fick bada i den "rena" vatten pölen. Jag skyndade mig ut och ryckte åt mig ett äpple på vägen. I fyra timmar i sträck var jag ute, jag gick aldrig in en endaste gång. Under den tiden hade jag hunnit tagit massor kort på ankorna och Sarah hade också hämtat våran gråa holländska vithätta, även så kallade punkhönan pågrund av hennes lugg. Så hon hade förnöjt blivit fotograferad. Pappa lärde mig hur man verkligen ska göra upp eld och hur man ska göra den så bra som möjligt. Jag grillade taco köttfärs på muurikkan  (ni vet en sån där stor svart rund grej som används som en jätte stor stekpanna ovanför elden) även tortilla bröd ooch taco chips. Efter den tacksamma lunchen satt jag, pappa, Sarah och vår hund Athossa och njöt när solen värmde oss på en snö kulle. Nu är man såklart en liten tomat. :P Vi pratade och "grillades" i flera timmar tills vi gick in och jag och Sarah började måla hönor. Pappa jobbade ett tag på datorn innan han bytte till den bärbara och satt på facebook intill där vi färläggde tokiga hönor.
(dom jag målade -->)
Jag mötte sen bästa rebecca när vi var på väg till mitt andra hem. Underabara hon<3

Nu sitter jag och äter godis igen :] busiga jag!


hooockey.. mitt favvo program.

Vaarför?! :-( "äntligen" är hockeyn igång.. den förstör för mig :-( eftersom familjen ska se det så får jag nästan aldrig se något bra program. Hockey är faktiskt det tråkigaste (enligt mig) att se på i hela världen! ( sååå himla enformigt) Jag skulle hellre sitta och se på när gamla gummor flätar korgar X). Fråga mig inte varför, det är ju mer spänning i hockey..MEN.. Tycker det är meningslöst. Fast detta sa jag ju förra året och ändå slutade det med att jag satt och såg det frivilligt! (vilket jag fortfarande inte förstår att jag gjorde :O, men det var faktiskt ganska spännande)
Anledningen att jag sitter kvar är ju för att jag vill vara social med familjen, och tro det eller ej.. När jag hade suttit och sett ..okej sett och sett, jag kollade typ i taket, sms i mellan åt, spelade ds och studerade hur facinerande mina händer var ( XD )...Men iaf, när jag hade suttit med mamma och tobbe och plågat mig ända tills det var slut så bytte vi och började se på något som faktiskt var bra. Tro det eller ej, då går Tobias och spelar xbox i ett annat rum och mamma går och spelar ds!
Alltså hallå?! Vart har familje lojaliteten tagit vägen egentligen? Heter det inte ge och ta ;) haha! Jag ropade till mamma:
- Haaalllå! Då sitter jag och ser på HOCKEY med er och sen när vi börjar se ett annat program som jag tycker är bra, då går ni?!
Självklart kom mamma och såg med mig säkert längre än en kvart :}
Och dessutom så blir det inge desperate houswifes eller christine ikväll pga hockeyn!!! buuhuuu ;-( Dumma hockey!

Blod i snön!

Jag trodde att den dagen skulle bli en sådan dag som man "degade" igenom. Samtidigt som det är väldigt skönt och härligt att bara sitta vid tv:n, spela tv spel osv. men på lovet vill man ha hittat på något. Det var i tisdags tror jag och jag hade förkylning i mig. Tobias berättade för mig att Jakob och Henrik (mina kusiner) hade frågat om vi ville följa och fika hos mormor. Jaa, och det är ju inte ansträngande heller, så det passar bra, tänkte jag.
Jag och Tobbe fick åka i en typ av kälke som satt fast till skotern och Henrik skjutsade Jakob på den. Otroligt mysigt var det att sitta där och bara njuta av den härliga vinter miljön. Solen glimmade och det var sådär lagom varmt ute. När vi kom in till mormor var hon glatt förvånad av att se oss. "Är det ingen som har sagt att vi ska komma?"
Trots att vi oinbjudet kom och tiggde om fika blev mormor glad. Och som ni kanske alla vet brukar man inte få en sort kaka när man hälsar på mor och farföräldrar. Jag tror det var fem olika sorter och två åt oss var. Otroligt mätta av mormors hembakta gofika skuttade vi ut till skotern. Dom hämtade en till skoter och det bar av ut mot friheten. Jag kunde inte fara hem, det är ju så härligt att åka skoter, särkilt med Henke som är så duktig på att köra. Och det är så enormt roligt när han verkligen gasar på (vilket händer ofta :] haha.) Hela tiden hade jag ett stort leénde på läpparna trots att ingen kunde se mig under min stora hjälm. Solen, snön, skotern, öppna vidderna, farten..
Plötsligt mötte vi på en älgko som låg mitt på skoterledet! Hon flyttade sig så snabbt hon märkte oss från ledet innan vi hann fram. Hon och hennes kalv sprang bredvid oss ganska länge, ung. 20 meter ifrån oss.

En stund senare var vi på en cross bana och där körde vi loss. Jag är kanske konstig men jag tycker att ju snabbare det går, ju roligare. Så länge jag åker med en bra förare. Tobbe som åkte med Jokob klev av precis som jag efter ett tag, så dom skulle få köra ett varv själv bland hoppen.
När dom kört en stund omkring guppen och så, stannade dom bredvid oss och vi började prata. Det hela slutade med att jag hoppade på Tobbe och vi började brottas. (gissa vem som vann, min 17 åriga bror med blått bälte i karate eller jag..med min lilla överkropp=] ) Sen hoppade jag på Henrik(18 år precis som Jakob) och allt slutade med att vi alla låg i backen och brottades med varandra i en grop.
Man brukar ju säga det slutar med att någon börjar på grina, men i det här fallet slutade det med att någon började på BLÖDA... Jakob.
Det är faktiskt inte så illa som det låter, han fick näsblod och jag tror inte det var på grund av vårat busande. Men det såg för "festligt" ut när all snö över cross banan(förutom där vi kört) var upp puffat förutom ett ställe där snön var otroligt nertryckt och ner brottat och som pricken över i:et, blod i snön.

hallo!

Hej allesammans! :) tack för kommentarerna <3 kan man svara på dom? har tyvärr inte listat ut så mycket på den här nya bloggen än. :) tänkte kopiera några gamla inlägg och sen börja skriva ofta och mycket., ibland mindre mycket x) haha! hoppas ni fortsätter läsa och kommentera! :D det gör mig glad! Ta hand om er alla kramar!

 
photoshoppat lite :]

Första!

Äntligen har jag börjat med en blogg :) Första inlägget brukar väl innehålla hur man kom på sitt namn och varför man började blogga, men jag gillar att vara tväremot så jag tänker inte ta med nått sånt, haha. :} Fast jag skulle ju kunna berätta varför det heter JohannasJingel. Jo för att musik är min stora passion och jag tänkte de skulle passa bra att jingel (som betyder en kort musiksnutt) blev ordet brevid Johanna, passade särkilt bra när de börjar på samma bokstav som mitt namn, hihi. Jag har faktiskt kommit igång på sista tiden med att skriva egna låtar. Det är så otroligt roligt, speciellt när man blir nöjd med resultatet. Den allra första låten skrev jag tillsammans med Magnus Aasa som heter "You can't see the sunshine"("posetivity"). Den första låten jag gjort helt själv som jag gjort klart heter "Everything I want" självklart handlar den om att hon är kär i en kille som är allt hon vill ha (everything I want). Okej okej jag erkänner det är jag som är kär :] haha.
Men han är ju så charmig!
http://www.youtube.com/watch?v=8fwbV1NEkF8&feature=channel_page - Everything I want-bara sång

RSS 2.0